Ohvrite arv Pakistani rõivavabriku põlengus kerkis 240ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pakistani suurimas linnas Karachis eile õhtul puhkenud põleng rõivavabrikus nõudis vähemalt 240 inimelu, kümned inimesed said akendest välja hüpates vigastada, ütlesid ametnikud täna.

Politsei viimaste andmete järgi on hukkunuid vähemalt 240, vahedas AFP.

«Oleme leidnud 110 surnukeha ja ohrite otsingud jätkuvad,» ütles Karachi tuletõrjeülem Ehtesham Salim varem AFP-le.

Ta lisas, et vabriku juures on 35 tuletõrjeautot ning päästjatel on õnnestunud enamik tulest kustutada, ehkki plastmassi ja kemikaalide tõttu hoones on endiselt suitsevaid osi.

Tööliste sõnul valmistati vabrikus aluspesu, aga ka plastmassist tarberiistu.

Salimi sõnul oli põleng ohvrite arvult Karachi viimaste kümnendite rängim.

Karachi tsiviilhaigla arst Abdus Salam ütles, et hukkunute seas oli 10 naistöölist.

«Surnukehad on raskelt söestunud,» ütles Salam AFP-le, lisades, et vähemalt 65 töölist murdsid akendest alla hüpates luid.

Tuletõrjujatel õnnestus autoredelite abil neljakorruselisest hoonest päästa kümneid lõksu jäänud inimesi, kellest paljud viidi põletushaavade ja sissehingatud suitsu tõttu piirkonna haiglatesse ravile.

Teise korruse aknast välja hüpanud ja jalaluu murdnud 32-aastane Mohammad Saleem ütles, et töötas hilisõhtul kolleegidega, kui järsku leegid nende sektsiooni jõudsid. Tema sõnul oli suits väga tihe ja kuumus sedavõrd kõrge, et töölised kiirustasid akende juurde, murdsid maha terasvarbad, purustasid klaasi ja hüppasid välja.

Saleem lisas, et ööpäev läbi töötava vabriku kolmest vahetusest ühes oli parasjagu tööl umbes 150 inimest.

Ametnike sõnul ei ole Karachi põlengu põhjus selgunud. Sindhi provintsi tööstusminister Rauf Siddiqi ütles, et vabriku omanikku kahtlustatakse hooletuses.

Paraku ei olnud õhtune tulekahju Karachis Pakistani ainus suurpõleng teisipäeval, riigi suuruselt teises linnas Lahores hukkus kingavabriku tulekahjus vähemalt 25 ja sai viga 14 inimest.

Lahore kohaliku omavalitsuse ametnik Tariq Zaman ütles, et tuli sai alguse vigasest elektrigeneraatorist.

Karachi vaeses Baldia linnaosas sai 2009. aasta jaanuaris surma 40 inimest, neist enamik lapsed, kui tulekahju neelas kümneid puithooneid.

Rõivatööstus tervikuna moodustab Pakistani ebastabiilsest majandusest tähtsa osa. Keskpanga andmeil moodustas tekstiilitööstus 2011. aastal riigi sisemajanduse kogutoodangust 7,4 protsenti ning andis tööd 38 protsendile käsitöösektori tööjõust. Tekstiilitööstuse maht koguekspordist oli mullu 55,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles