Minister Pavluts: Lätile on tervete käte ja jalgadega inimesed väga vajalikud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti majandusminister Daniels Pavluts (paremal) koos Parex Panga Briti tegevjuhiga Christopher Gwilliamiga.
Läti majandusminister Daniels Pavluts (paremal) koos Parex Panga Briti tegevjuhiga Christopher Gwilliamiga. Foto: SCANPIX

Läti majandusministri Daniels Pavlutsi sõnul läheb inimesi, kel on terved käed, jalad ja pea, Lätil väga vaja.

Lätis napib õige pea kvalifitseeritud tööjõudu, sest suur osa lahkunutest on just väljaõppinud töötajad, rääkis minister portaalile Diena.lv antud intervjuus.

Selleks, et tuua kaasmaalased kodumaale tagasi, pani majandusministeerium paika lähima 20 aasta perspektiivid. Ka muudeti senisest aktiivsemaks suhtlemist kodanikega, kes esindavad riiki välismaal.

Lähitulevikus tekib tööturul nõudmine IT-spetsialistide, programmeerijate ja töötleva tööstuse tööliste järele, rääkis minister.

Pavluts tunnistas, et inimeste liikumises ühest riigist teise mängib tähtsat osa palk. Selleks, et Läti suudaks konkureerida töötasudega, mida makstakse Läti kodanikele välismaal, ei tohi probleemi lahendada administratiivselt.

«Kõrget palka saavad maksta firmad, mis tõstavad kvaliteeti ja omandavad kõrgekvalifikatsiooniga töötajaid. Nii, nagu käituti vanadel headel aastatel, kus maksti kõrgeid töötasusid ja produktiivsust polnud olemaski,» rääkis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles