Rootsi kavandab seadust lapsevanemate pangakonto kaitseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi valitsus ütles täna, et kavatseb esitada seaduseelnõu, mis takistaks lapsi nutitelefoniga mängides oma vanemate pangakontot tühjendamast.

«See ei ole normaalne, et laps võib vaid paari telefoniklikiga oma vanemad rahaliselt laostada,» ütles tarbijakaitseminister Birgitta Ohlsson.

Ministeerium sai hiljuti sõltumatult komisjonilt raporti, milles tehakse ettepanekuid mobiiltelefonituru tarbijakaitse parandamiseks.

Raporti põhiautor, endine ülemkohtu kohtunik soovitab näiteks kohelda heausksetena vanemaid, kes vaidlustavad laste tekitatud pöörased arved. Raportis tehakse ka ettepanek tugevdada kontrolli, et kindlaks teha, kas mobiili või tahvelarvutiga ostu teinud inimene on tegelik konto omanik.

Ettekandes viidatakse juhtumile, mis jõudis avalikkuse ette 2011. aasta aprillis: kaks venda, üks kuue- teine seitsmeaastane, kulutasid 50 000 krooni (5900 eurot) tasuta Apple iPadi laetavas mängus Smurfidele marjade ostmiseks.

Pärast põhjalikke läbirääkimisi ei nõutud nende vanematelt marjade eest maksmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles