Bordžomi mineraalvee litsentsi ostis senine omanik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bordžomi-Kharagauli rahvuspark.
Bordžomi-Kharagauli rahvuspark. Foto: Internet

Gruusia ettevõte Georgian Glass & Mineral Waters (GG&MW) ostis reedel 25-aastase litsentsi Bordžomi mineraalvee ammutamiseks ja villimiseks.


Ka seni Bordžomi mineraalvett turustanud firma ostis litsentsi alghinnaga - kaheksa miljoni dollari eest - majandusministeeriumi korraldatud oksjonil. GG&MW oli ainus osaleja, vahendas võrguväljaanne civil.ge.

Ettevõtte juhi Zaza Kikvadze sõnul tasus GG&MW miljoni dollarit ning peab ülejäänud 7,2 miljonit tasuma aasta lõpuks.

Kõik Bordžomi mineraalvee ammutamise, villimise ja levitamise õigused on alates 1997. aastast kuulunud GG&MW-le, kes võitis toona kümneaastase eklusiivsete õiguste enampakkumise.

2008. aastal pikendas ettevõte litsentsi kahel korral kuue kuu võrra, ent 2009. aasta algul vaid kolme kuu võrra.

Mullu toodeti Bordžomi mineraalvett 107 miljonit pudelit ehk 12 protsenti enam kui aasta varem. Seejuures vähenes mineraalvee eksport 30 protsendi võrra.

GG&MW loodi 1995. aastal, see kuulub investeerimisfondile Salford ja erainvestoritele. Firmale kuulub kolm mineraalvee villimise tehast ning õigused kaubamärgile Borjomi.

Pärast seda, kui Venemaa keelustas 2006. aastal Bordžomi mineraalvee müügi kandis ettevõte 25 miljoni lari suurust kahju. Ent 2008. aastaks suutis firma mõõnast üle saada ja jõuda 2006. aasta eelsete müügimahtudeni. Mineraalvee müük langes uuesti alates 2008. aasta oktoobrist 30-40 protsendi võrra globaalse finantskriisi tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles