USA merevägi saatis Liibüa rannikule kaks sõjalaeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lennuväele kuuluv C-130 Hercules Tripoli lennuväljal, kuhu see tõi eriüksuslasi.
USA lennuväele kuuluv C-130 Hercules Tripoli lennuväljal, kuhu see tõi eriüksuslasi. Foto: SCANPIX

USA merevägi andis kahele sõjalaevale käsu liikuda Liibüa rannikuvetesse, teatasid eile võimuesindajad.

«Kaks sõjalaeva liiguvad Liibüa ranniku lähedale, kuid need on ainult ettevaatusabinõud,» ütles USA kõrge riigiametnik uudisteagentuurile AFP.

Pentagoni eestkõneleja George Little keeldus sõjalaevade liikumise kohta täpsemat infot edastamast, kuid märkis, et USA armee poolt ettevõetavad sammud pole «mitte ainult loogilised teatud olukorras», vaid ka lihtsalt »mõistlik asi, mida teha».

USA evakueeris kõik Banghazi saatkonnatöötajad eile Saksamaale, Tripoli saatkonnas vähendati teenistujate arvu. Kõigile USA saatkondadele maailmas on antud käsk turvameetmed üle vaadata ja vajadusel neid tõhustada.

Kaitseametnikud teavitasid varem päeval, et USA saadab pärast rünnakud Banghazi konsulaadihoonele Liibüasse ameeriklaste julgeolekut tagama merejalaväe terroritõrjeüksuse.

«Merejalaväelased saadavad FAST-i (Fleet Antiterrorism Security Team) meeskonna Liibüasse,» ütles kõrge riigiametnik.

Umbes 50-liikmelise üksuse Liibüasse saatmise otsus on seotud USA Tripoli suursaadiku ja veel kolme ameeriklase hukkumisega Banghazi konsulaadis, mida ründas raevunud rahvahulk.

Liibüalaste pahameele põhjuseks on Ühendriikides vändatud islamit naeruvääristav film, mis on lõiguti hakanud internetis levima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles