Obama: USA diplomaatide tapjad peavad kohtu ees aru andma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja välisminister Hillary Clinton
USA president Barack Obama ja välisminister Hillary Clinton Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama teeb enda sõnul kõik, et Liibüas Benghazis toimunud rünnakus hukkunud ameeriklaste tapjad kohtu alla anda.

Obama kinnitusel teeb USA juhtumi lahendamisel koostööd Liibüa valitsusega, edastab AFP.

Obama mõistis Benghazi karmisõnaliselt hukka, kuid kinnitas, et USA ja Liibüa vahelisi diplomaatilisi suhteid see intsident ei ole rikkunud.

USA välisminister Hillary Clinton lubas samuti, et USA ei keera Liibüale selga.

Clintoni sõnul ründas Benghazis asuvat USA konsulaati kuritegelik relvastatud grupeering ning selle taga ei ole Liibüa valitsus.

«Liibüas toimunud rünnak välisriikide kodanike vastu peaks koondama ühte erinevatesse uskudesse kuuluvad inimesed. Tegemist ei olnud vaid USA diplomaatide tapmisega. Sellega taheti hävitada häid suhteid,» sõnas Clinton.

USA suursaadik Liibüas Christopher Stevens ja veel kolm diplomaati hukkusid selle nädala teisipäeval Benghazis tehtud rünnakus.

Relvastatud isikud ründasid USA konsulaati Benghazis, olles vihased USA amatöörrežissööri tehtud filmi tõttu. Selles kritiseeriti teravalt islami usku ja prohvet Muhamedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles