Kamtšatka lennukatastroofi võis põhjustada pilootide eksitus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuki AN-28 rusud Kamtšatka krais Palana lähistel.
Reisilennuki AN-28 rusud Kamtšatka krais Palana lähistel. Foto: SCANPIX

Kamtšatka krais eile juhtunud lennuõnnetuse põhjuseks võib olla pilootide viga, kuna AN-28 alustas maandumist liiga vara.

Tehnilise järelevalve teenistuse allikas rääkis Interfaxile, et inimlik eksitus keerulistes ilmastikuoludes on kümne inimese elu nõudnud õnnetuse põhjuste uurimisel praegu põhiversiooniks.

22 aastat ekspluatatsioonis olnud lennukil puudus süsteem, mis hoiataks maapinnaga kokkupõrke eest. Selle aasta 1. oktoobriks peaks kõik kõnealust tüüpi lennukid olema selle seadmega varustatud. See kuupäev oli pandud paika kui kõige viimane tärmin. 

Petropavlovsk-Kamtšatskist Palanasse teel olnud lennukis oli 10 reisijat ja kaks meeskonnaliiget. Hukkunute seas on mõlemad piloodid ja ka 4-aastane tüdruk. Pääsenute hulgas on 13-aastane poiss, kaks meest ja naine.

Kamtšatka Kuberner kuulutas tänase päeva leinapäevaks. Ametivõimud lubasid maksta ohvrite perekondadele 200 000 rubla ehk 5000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles