Aleksejeva lahkus lõplikult Vene presidendi inimõiguste nõukogust

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljudmilla Aleksejeva Tallinnas 2010. aastal.
Ljudmilla Aleksejeva Tallinnas 2010. aastal. Foto: Toomas Huik

Moskva Helsingi Grupi esimees Ljudmilla Aleksejeva lahkus lõplikult Vene presidendi inimõiguste nõukogust, Kremlil on sellest aga väga kahju.

Rahvusvaheliselt tuntud inimõiguslane rääkis RIA Novostile, et ei taha osaleda intriigides ja nääklustes, mis on ilmestanud arutelusid nõukogu liikmekandidaatide üle.

Juuni lõpus pakkus presidendi administratsioon konsulteeriva organi jaoks välja uue formaadi. Selle järgi saaks oma kandidaadi esitada igasugune ühiskondlik organisatsioon, hääletusprotsess leiaks aset internetis. Aleksejevale selline idee ei meeldinud ja ta otsustas nõukogust lahkuda.

«Meil on väga kahju, et Ljudmilla Aleksejeva, kes on silmapaistev ja autoriteetne figuur inimõiguste kaitses küsimustes, langetas sellise otsuse,» ütles presidendi administratsiooni esindaja.  

Ta lisas, et sellise otsuse taga on olukord, mis on kujunenud inimõiguste nõukogu ja uuendustega tegeleva töögrupi ümber seoses liikmete rotatsiooni küsimusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles