Ukraina ekspresident Juštšenko nimetas end Putini isiklikuks vaenlaseks

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Juštšenko (paremal) ja Vladimir Putin veebruaris 2008.
Viktor Juštšenko (paremal) ja Vladimir Putin veebruaris 2008. Foto: SCANPIX

Ukraina endine president Viktor Juštšenko nimetas ennast Vene presidendi Vladimir Putini isiklikuks vaenlaseks.

Taoline seisukoht oli kirjas erakonna Meie Ukraina (Juštšenko on selle liider) pressile tehtud avalduses ja see on seotud eile aset leidnud kohtumisega valijatega Sumõ linnas, vahendas lenta.ru.

Mingit konkreetset põhjust, miks Juštšenko end Putini vaenlaseks nimetas, ei avaldatud.

See oli pigem katkend Juštšenko kõnest, milles ta rääkis mõningatest isiklikest maailmavaatelistest vastuoludest tema ja Vene liidri vahel, mis said alguse presidendiks olemise ajal. Juštšenko oli Ukraina riigipea aastatel 2005-2010.

Nende aastate jooksul vahetas Putin presidendiameti välja peaministri oma vastu. Selle aasta kevadel sai temast aga taas Vene riigipea.

Juštšenko rõhutas, et antud vastuolud ei mõjutanud Ukraina-Vene suhteid. «Kui juttu on rahvuslikest huvidest, siis tuleb isiklikud tunded ära unustada,» lisas ta.

Juštšenko rääkis valijatele, et need aastad, mil tema oli Ukraina presidendiks, olid riigi kogu iseseisvumisaja jooksul parimad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles