Banghazi kohal kehtestati lennukeelutsoon

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Benghazi konsulaadi territoorium pärast rünnakut.
USA Benghazi konsulaadi territoorium pärast rünnakut. Foto: SCANPIX

Liibüa võimud sulgesid julgeoleku kaalutlustel ajutiselt õhuruumi Banghazis, kus teisipäeval sai rahvajõugu korraldatud rünnakus USA konsulaadile surma neli ameeriklast.

Riigi suuruselt teises linnas asuva lennuvälja esindaja rääkis, et nad said korralduse lennuliikluse otsekoheseks katkestamiseks juba eile õhtul, vahendas AFP.

Liibüa ametivõimude otsuse taga on USA suursaadiku Chistopher Stevensi, infoosakonns töötaja Sean Smithi ja välisministeeriumi kahe ametniku tapmine. Nüüdseks on teada, et kõnealused kaks ametnikku olid Tyrone Woods ja Glen Doherty, kes olid endised mereväe eliitüksuse SEAL liikmed

Sündmused Banghazis ja USA esinduse ründamised ka mitmes teises Araabia riigis, on seotud internetis avaldatud islamit halvusta videoga.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon ütles täna videot kommenteerides, et see oli moslemite jaoks haavav ning tehtud spetsiaalselt selleks, et õhutada vihkamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles