Pussy Riot kandideerib Andrei Sahharovi preemiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pussy Rioti liikmed (vasakult paremale:  Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš) Moskva kohtus.
Pussy Rioti liikmed (vasakult paremale: Nadežda Tolokonnikova, Maria Aljohhina ja Jekaterina Samutsevitš) Moskva kohtus. Foto: SCANPIX

Venemaa punkansambel Pussy Riot nimetati Andrei Sahharovi 2012. aasta mõttevabaduse preemia kandidaadiks, teatas Euroopa Parlament.

Ansambli kandidatuuri pakkus välja Saksa saadik Werner Schulz, ettepanekut toetas 45 rahvasaadikut.

Lisaks Pussy Riotile kandideerivad preemiale Valgevene inimõiguslane Ales Beljatski, Iraani režissöör Jafar Panahi ja inimõiguste aktivistid Pakistanist ning Rwandast.

Sahharovi-nimelise preemia kandidaate tutvustatakse amelikult 25. septembril Brüsselis. Preemia, mille suurus on 65 000 dollarit (50 000 eurot), laureaadi nimi selgub 12. detsembril Strasbourgis.

Mullu võitsid Nõukogude füüsiku ja dissidendi Andrei Sahharovi järgi nime saanud
preemia viis araablast, tänu kellele puhkes Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas protestilaine autoritaarsete režiimide vastu.

Euroopa Parlament on preemiat välja andnud alates 1988. aastast, andes selle igal aastal mõnele üksikisikule või organisatsioonile, kes on panustanud võitlusse inimõiguste või demokraatia eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles