Chavez eitab kuuldusi lahkhelidest Kuuba presidendi Castroga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela vasakpoolne riigipea Hugo Chávez.
Venezuela vasakpoolne riigipea Hugo Chávez. Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela president Hugo Chávez eitas pühapäeval kuuldusi, nagu oleks tal tekkinud lahkhelid oma Kuuba kolleegi Raul Castroga, nimetades selliseid jutte «väiklaseks».


Vasakpoolsete liidrite vahel on ilmselt kujunenud lähedased suhted alates Castro ametlikust võimuletulekust kommunistlikus saareriigis aasta tagasi. Viimastel nädalatel on levinud jutud, et Chávez toetas teiste Kuuba liidrite riigipöördekatset.

«Olen saanud sõbraks, Raul Castro sõbraks. Ma ei oleks sellest teadnudki, ent käib väiklane laimukampaania, et Raul ja mina tülitseme omavahel,» ütles Chávez laupäeval.

Venezuela presidenti on süüdistatud Castro vastaste väidetava võimuhaaramiskatse toetamises, mis viis kahe kõrge Kuuba valitsusametniku tagandamiseni.

Kuulujuttudele andis uut hoogu Mehhiko endine välisminister Jorge Castaneda, kes hiljuti väitis, et tema Kuuba kolleegi Felipe Perez Roque'i ja asepresident Carlos Lage tagandamise põhjustasid meeste püüded kukutada võimult Raul Castro. Castaneda sõnul toetas Perez Roque'i ja Lage vandenõu Washingtoni terav kriitik Chávez, et pidurdada leppimisprotsessi Kuuba ja Ühendriikide vahel.

Perez Roque ja Lage tagandati ametist 2. märtsil. Castro läbiviidud valitsusremont oli seda üllatavam, et mõlemaid peeti legendaarse revolutsionääri ja Rauli vanema venna Fidel Castro mantlipärijaiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles