Tšehhi politsei korraldas haarangu tuhandetes baarides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi politsei korraldas haarangu tuhandetes baarides.
Tšehhi politsei korraldas haarangu tuhandetes baarides. Foto: SCANPIX

Tšehhi politsei korraldas haarangu tuhandetes baarides ja poodides, olles pärast ohvriterohket metanoolimürgituste lainet keelustanud kange alkoholi müügi, teatas laupäeval politsei esindaja.

«Politsei viis reede õhtul ja laupäeva hommikul läbi 19 065 kontrollreidi,» ütles Praha politsei kõneisik Tomas Hulan.

Tšehhi tervishoiuministeerium karmistas reedel veelgi erimeetmeid, mida rakendati seoses 19 inimese surmaga salaakoholi joomise tagajärjel, kehtestades ajutiselt täieliku keelu enam kui 20-protsendise alkoholisisaldusega jookide müügile.

Tervishoiuminister Leoš Heger kinnitas ajakirjandusele, et muu hulgas ka hotelle ja isegi lennureise hõlmav keeld võib kesta veel «mitmeid nädalaid».

Tšehhis on mürgitusnähtudega haiglas 20 inimest, neist mitme seisund on kriitiline. Paljud on pimedaks jäänud ja mõned koomas. Kannatanutele sai saatuslikuks metanooli sisaldanud viin ja rumm.

Enim ohvreid on salaalkohol nõudnud riigi kirdeosas.

Keeldu rikkuvaid poe- ja restoraniomanikke ähvardab kuni 123 000 euro suurune trahv. Hulani sõnul on politsei praeguseks esitanud süüdistuse 13 inimesele.

Kaks inimest on metanoolimürgitusse surnud ka Poolas ja veel üks Slovakkias.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on tšehhid moldovlaste järel suurimad alkoholitarbijad maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles