Galerii: New Yorgis arreteeriti Occupy Wall Streeti meeleavaldajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

New Yorgi politsei arreteeris täna pealtnägijate sõnul vähemalt 35 demonstranti, kes tähistasid ühe aasta möödumist liikumise Occupy Wall Street algusest.

Meeleavaldajad peeti kinni Wall Streeti ja New Yorgi börsihoone sissepääsude lähedal ning Zuccotti pargis, kus Occupy-liikumine aasta eest sündis, vahendas AFP.

Kinnipidamiste järel üritas osa demonstrante Broadwayl häirida hommikusi liiklejaid. Selleks ajaks olid Wall Streetile jäänud protestijad jagunenud nelja rühma.

«Levitame sõnumit, et Wall Streeti pankurid ei saa igal hommikul tööle minna ilma mõtlemata, mida nende institutsioonid riigile põhjustavad,» ütles Occupy kõneisik Mark Bray.

Protestiliikumise toetus on viimase aastaga järsult vähenenud. Mullu hõivasid sajad demonstrandid Zuccotti pargi, kus asusid avaldama meelt pankade helde abistamise ning väidetavalt riigijuhtimist kontrolliva «ühe protsendi» vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles