Prantsuse tapmiste sihtmärk võis olla prantslasest jalgrattur

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapmispaik Chevaline`is
Tapmispaik Chevaline`is Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei avaldas uut informatsiooni Alpide piirkonnas Annecy lähedal Chevaline`i küla parkimisplatsil aset leidnud tapmiste kohta.

Seal tapetud neljast inimesest kolm olid Iraagi päritolu ning kellest kahel, 50-aastasel Saad al-Hillili ja ta naisel, 47-aastasel Iqbal al-Hillil oli Briti kodakondsus, edastab Daily Mail.

Kolmas tapetu oli Iqbal al-Hilli 74-aastane ema ning neljas tapetu oli prantslasest jalgrattur.

Prantsuse politsei sõnul ei pruukinud tapjate sihtmärgiks olla mitte Iraagi päritolu isikud, kes olid Prantsusmaal puhkamas, vaid prantslane Sylvain Mollier.

Krimiuurijate andmetel võis Mollier elada kaksikelu. See mees töötas firmas, mis ehitab tuumareaktoreid ning tema käes oli tuumatööstuse salastatud informatsiooni.

Mollieri perekond oleks tahtnud ta surnukeha tuhastada, kuid seda ei lubatud. Ta maeti pärast tapmist väga kiiresti.

Prantsuse politsei kinnitusel tulistati jalgratturit mitu korda. Oletatakse, et kurjategijad soovisid olla kindlad, kas ta ikka suri.

Chevaline`i küla juures aset leidnud tulistamises jäi ellu kaks last – nelja-aastane Zeena al-Hilli ja seitsmeaastane Zainab al-Hilli. Viimasel olid rasked kehavigastused.

Need on tapetud brittide tütred.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles