Tais tabati pangakaartide võltsimisega tegelenud kaks Eesti kodanikku

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevate pankade kaardid
Erinevate pankade kaardid Foto: SCANPIX

Soome ja veel mitme teise riigi turistid sattusid Tais Pattayal Eestist pärit pangakaardivõltsijate ohvriks, jäädes ilma 10 miljonist bahtist ehk ligi 250 000 eurost.

Tegemist oli juba teise avalikuks tulnud pangakaartide kopeerimise juhtumiga Tais lühikese aja jooksul, vahendas uudisteportaal pattayaone.net.

Pattaya politseinikud ja Bangkokis asuva majandus- ning küberkuritegude keskuse ametnikud pidasid eelmise laupäeva pärastlõunal ühes üürikorteris kinni 19-aastase Maksim Prijatkini ja 24-aastase Aleksandr Melniku.

Meeste juurest leiti pangakaarte ja tipptehnikat, mis võimaldas kopeerida kaartidele teavet ja  võõrastelt kontodelt raha võtta.

Uurimise käigus tuli ilmsiks, et mehed kuulusid rahvusvahelisse jõuku, kelle ohvriteks oli lisaks soomlastele ka USA, Lõuna-Korea ja Suurbritannia kodanikke, vahendab portaal.

Võltsitud kaartidega võeti raha välja mitmes Aasia riigis ja see saadeti edasi Eestisse.

Prijatkin ja Melnik tegutsesid Tais alates 27. augustist. Nad olid enda tabamise vältimiseks peatunud mitmes korteris.

Pattaya politseijuht kolonel Tamanoon rääkis uudisteportaalile, et nad kontakteerusid Eesti ametivõimudega ja teavitasid neid toimunud operatsioonist.

Eelmisel nädalal varem võtsid Tai politseinikud kinni kaks Türgi kodanikku, keda kahtlustatakse samuti krediitkaartidel olevate andmete kopeerimises Pattayal. Neil oli õnnestunud võõrastelt arvetelt endale saada ligi 25 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles