Kasparov populismifoorumil: Venemaal tähendab inimõiguste kaitsmine konflikti valitsuspoliitikaga

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garri Kasparov täna Tallinnas.
Garri Kasparov täna Tallinnas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Vene malelegend ja opositsioonipoliitik Garri Kasparov sõnas täna Tallinnas, et Venemaal tähendab inimõiguste kaitse valitsuspoliitikaga vastuollu sattumist.

«Enamik MTÜsid saab raha välismaalt, seetõttu süüdistatakse neid Venemaal riigi siseasjadesse sekkumises,» ütles Kasparov täna peetud populismiteemalisel Avatud Ühiskonna Foorumil.

Kasparovi sõnul läheb aga näiteks valdav enamik USA abist Vene valitsuse või Ühtse Venemaaga seotud organisatsioonidele. «Minu ettepanekuks on välisrahastamine MTÜdele täielikult lõpetada, see aitab näha, kelle ühiskonnas tegelikult piisav toetus on,» sõnas ta.

Juuli lõpus allkirjastas Vene president Vladimir Putin parlamendis heaks kiidetud vastuolulise seaduse, mis nimetab välismaalt raha saavaid vabaühendusi «võõrriikide agentideks».

Seadus kohustab välisrahastust saavaid vabaühendusi registreerima end välisagentidena. Vabaühendused allutatakse tulude, raamatupidamise ja juhtimisstruktuuride ametlikule kontrollile ning peavad regulaarselt avalikustama oma tuluallikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles