Superjet-100 katastroofi Indoneesias põhjustas inimlik faktor

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhhoi Superjet-100
Suhhoi Superjet-100 Foto: SCANPIX

Indoneesias demonstratsioonlennul alla kukkunud Vene reisilennuk Suhhoi Superjet-100 sattus õnnetusse inimese põhjustatud vea tõttu.

Anonüümne allikas rääkis ajakirjanikele, et 9. mail Salaki mäe juures juhtunud lennukatastroofi uurimine on lõppenud, vastav raport on ka allkirjastatud, vahendab RIA Novosti.

Uurimise käigus tehti kindlaks, et uhiuus lennuk oli tehniliselt korras. Patoloogilise anatoomia ja toksikoloogia ekspertiisi järgi olid piloodid kained, ka polnud nad tarbinud narkootikume ega võtnud sisse ravimeid.

Jaava saarel juhtunud õnnetuses hukkus 45 inimest. Nende seas olid lisaks Indoneesia kodanikele ka prantslane, ameeriklane, kaheksa Vene kodanikku.

Indoneesia ametivõimud koostasid hiljem soovitusliku sisuga raporti, milles tegid Venemaale ettepaneku parandada pilootide väljaõpet ja seda eelkõige lennuki juhtimisel mägistes oludes.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles