Paraguays nõudis võimas torm viie inimese elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paraguay ohvitserid uurivad sõjaväe logistikaüksuse ühiselamut, kus varises tormi tõttu sisse katus ja hukkus neli kadetti.
Paraguay ohvitserid uurivad sõjaväe logistikaüksuse ühiselamut, kus varises tormi tõttu sisse katus ja hukkus neli kadetti. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ameerikas möllanud võimas torm nõudis Paraguays viie inimese elu ja jättis mitmes riigis tuhandeid inimesi koduta.

Orkaanile läheneva tugeva tuule ja paduvihmadega torm tuuseldas eile Paraguayd, Argentinat ja Uruguayd, purustades vaestelinnaosades tuhandeid hütte ja rebides maha elektriliine. Jõed tõusid üle kallaste.

Montevideos ja Buenos Aireses peatati praamiliiklus, Paraguay pealinnas Asunciónis suleti ettevaatusabinõuna kaubanduskeskused.

Paraguay siseministeeriumi hinnangul hävines tormis oma 5000 kodu ja viga sai rohkem kui 80 inimest. Ministeerium on lubanud inimesi ülesehitustöös abistada.

Asuncióni lähedal varises kokku sõjaväeosa magala katus, neli sõdurit sai surma ja 15 vigastada. Pealinna kaubanduskeskuses hukkus ka üks 16-aastane poiss, kui tormi tõttu varises talle peale suur veemahuti.

Kõige rängemini laastas torm Roque Alonso linnajagu.

«Roque Alonso tuleb täielikult uuesti üles ehitada,» tõdes kohalik politseiülem Heriberto Mamol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles