Mitt Romney: mul oleks latiinona suuremad šansid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney
Mitt Romney Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaat Mitt Romney on valimiskampaania käigus suutnud välja vihastada väga erinevaid hääletajate rühmitusi ja gruppe.

Ühel kampaaniaüritusel salaja tehtud videot peetakse Romney presidendiks saamisel suurimaks komistuskiviks, edastab foxnews.com.

Kõige skandaalsem on siiani olnud Romney seisukoht, et Barack Obama poolt hääletajad on ohvrid, kes ootavad käsi pikal riigi raha ning kes ei maksa makse.

«Minu tööks ei ole selliste inimeste eest hoolt kanda. Need inimesed ei ole väärt olema USA kodanikud,» sõnas Romney.

Samal üritusel tõstatas Romney ka välispoliitiliselt tundlikke teemasid. Kandidaadi sõnul ei ole rahu Lähis-Idas võimalik ja selle põhjuseks on palestiinlased, kes ei taha rahu, vaid naudivad konflikti.

«Nad on poliitilistel põhjustel võtnud ette Iisraeli hävitamise,» teatas Romney.

Romney võttis ette ka latiinod, kelle kulul nalja viskas.

«Kui oleksin sündinud Mehhiko päritolu perekonda, siis oleks mul nüüdsetel valimistel parem šanss võita.  Mu isa sündis küll Mehhikos, kuid ameeriklaste perekonda. Nad elasid aastaid Mehhikos. Võin siiski öelda, et praegu oleks mulle väga kasulik, kui oleksin latiino,» lausus Romney.

Sellised seisukohavõtud ei olnud Romneyl just väga hästi ajastatud. Viimaste gallupite kohaselt on Romneyl naiste ja latiinode seas väga vähe toetajaid. 

Lisaks suutis Romney oma ütlustega vihastada eakaid ja muid isikuid, kes sõltuvad sotsiaalabist.

Romney vastaskandidaat, demokraadist USA president Barack Obama kommenteeris Romney seisukohti David Lettermanni jutusaates.

«Arvan, et suur osa USA rahvast on seisukohal, et peame teineteist toetama, mitte halvustama ega üksteisele selga keerama. Inimesed ootavad, et neil on riigi tugi ja toetus,» teatas Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles