Rootsi teedel on tekkinud metssigadeprobleem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga (foto on illustratiivne).
Metssiga (foto on illustratiivne). Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Rootsi maanteedel on viimastel aastatel sagenenud õnnetused metssigadega.

Möödunud aastal oli neid 2445, sel aastal on selliseid õnnetusi olnud juba üle 2000, edastab mtv3.fi.

Asjatundjate sõnul sagenevad sellised õnnetused sügise saabudes kui päevad hakkavad lühemaks jääma. Kõige enam toimub metssigade teele jooksmisi ja autodega kokkupõrkeid septembrist detsembrini.

Möödunud aasta talv oli Rootsis võrdlemisi soe ning metssigadel selle tõttu nälga ega muid probleeme ei olnud. Sel kevadel sündis metssigadel üsna palju poegi, kes nüüdseks on suureks kasvanud.

Autojuhtidel on metssigu raskem märgata kui näiteks kitse või põtra. Põhjus selles, et metssead on väiksemad, neid on teeäärses taimestikus raskem märgata ning nende silmad ei heida nii palju valgust kui põtrade või kitsede omad.

Eriti kiiresti on kasvanud messigade arvukus Rootsi lõunaosas. Rootsi põllumeeste keskorganisatsiooni andmetel võib viie aasta pärast ulatuda metssigade arvukus üle poole miljoni isendi.

Metsloomadega juhtunud õnnetuste kohta registrit pidava Nationella Viltolycksrådeti statistika kohaselt leiab Rootsis kõige enam metssigade õnnetusi aset Skånes Ystadi ja Sjöbo välisel teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles