ERR.ee: Oksaneni teatel võiksid soomlased Euroopa ajalugu paremini tunda

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofi Oksanen
Sofi Oksanen Foto: Toomas Huik

Soome kirjaniku Sofi Oksaneni arvates võiksid soomlased Euroopa ajalugu paremini tunda ning põhjanaabrite kirjastajad Eesti ajaloo vastu suuremat huvi üles näidata.

Oksanen ütles Helsingis artiklitekogumiku «Kõige taga oli hirm» esitlusel, et igaüks tunneb end ebamugavalt, kui tal ei õnnestu oma eluolu selgeks teha tema elukeskkonnast väljaspool elavatele inimestele, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Minult on küsitud kogu aeg, kas eestlasi ei huvita üldse nende enda ajalugu ja kas nad ei tee ise midagi. Olen vastanud, et Soome kirjastajad pole huvitatud olnud Eesti uurijate tööst ja ka Soome meedia pole nende tööde vastu huvi tundnud,» selgitas Oksanen.

Ta lisas, et sovetiseerumise protsess on puudutanud kogu Ida-Euroopat. «See on osa Euroopa ajaloost, soomlased võiks küll Euroopa ajalugu tunda,» märkis kirjanik.

Helsingis esitleti Imbi Paju ja Sofi Oksaneni raamatut «Kõige taga oli hirm», mis käsitleb okupatsiooniaega Eestis ja teistes Balti riikides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles