Toomas Savi: Aafrika vajab enam Euroopa abi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Savi
Toomas Savi Foto: Pm

Euroopa Parlamendi liige Toomas Savi soovitas eile õhtul europarlamendi täiskogu istungil peetud kõnes liikmesriikidel ümber vaadata arenguabi sihtriikide nimekiri.


2008. aasta eduraport aastatuhande arengueesmärkide täitmise kohta näitab, et Must Aafrika on ainus regioon maailmas, mis jääb tõsiselt maha oodatud progressist,
nentis Toomas Savi Euroopa Liidu ja Aafrika suhete arutelul.

«Julgustan Euroopa Liidu liikmesriike suurendama nende abi Mustale Aafrikale - vähim arenenud piirkonnale maailmas,» teatas Toomas Savi. «Üleilmne majanduskriis painab meid kõiki, kuid samas ei tohi me unustada ega eirata tõika, et vähim arenenud riigid on praegu ühtlasi ka kõige haavatavamad.»

Toomas Savi selgitas, et arvestades stagnatsiooni Aafrikas, on Euroopa aina enam ja enam ohustatud immigratsioonivoogudest, mis võivad muutuda koormavaks heaoluriigile.

«Leian, et arukam on tegeleda arengumaade inimeste probleemidega enne, kui need mured kanduvad üle küsimusteks, mida peame kõnetama siin, Euroopas,» sõnas Savi.

2007. aasta oli ÜRO andmetel teine järjestikune aasta, kui vähenes ametliku arenguabi osutamine arenenud riikidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles