Ansip ja Dombrovskis avaldasid Kubiliusele valimiste eel toetust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peaminister Andrus Ansip (vasakult) koos Leedu ja Läti ametivendade Andrius Kubiliuse ja Valdis Dombrovskisega täna Vilniuses Balti Ministrite Nõukogu kohtumisel.
Eesti peaminister Andrus Ansip (vasakult) koos Leedu ja Läti ametivendade Andrius Kubiliuse ja Valdis Dombrovskisega täna Vilniuses Balti Ministrite Nõukogu kohtumisel. Foto: SCANPIX

Leedu eelseisvateks üldvalimisteks valmistuv peaminister Andrius Kubilius pälvis täna oma Eesti ja Läti kolleegi avaliku toetuse.

Eesti valitsusjuht Andrus Ansip ja Läti peaminister Valdis Dombrovskis ütlesid, et nendega sarnaselt paremtsentristlikku valitsust juhtiv Kubilius on ära teeninud tunnustuse riigi eduka tüürimise eest läbi maailma ühe sügavaima majanduskriisi ning tagasi majanduskasvu teele.

«Ta on olnud hea liider mitte üksnes Leedule, vaid ka kogu regioonile,» ütles Ansip ajakirjanikele pärast trio kõnelusi Vilniuses. «Balti riigid on tänapäeval edukad saarekesed Euroopas.»

«Balti riigid on tänapäeval edukad saarekesed Euroopas,» ütles Ansip.

Leedus toimuvad 14. oktoobril üldvalimised ning arvamusküsitlused näitavad, et vasakkaldega opositsioon on alates 2008. aastast võimul olevat Kubiliuse leeri edestamas.

Dombrovskis kiitis Kubiliuse rolli kolme riigi «suurepärases koostöös».

Üldvalimistega koos toimub ka referendum uue tuumajaama rajamise üle. Kubiliuse valitsus toetab jaama, mis peaks valmima aastatel 2020–2022, ent projekt on pälvinud opositsiooni kriitika.

«See on leedulaste otsus, teha otsus, kas ehitada või mitte. Ent oleksin pettunud, kui vastus oleks ei,» kinnitas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles