Air Baltic asutas pilooditeenuste tütarettevõtte

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: Artur Sadovski.

Läti riiklik lennufirma Air Baltic asutas uue tütarettevõtte Aviation Crew Resources, mis hakkab Air Balticule pakkuma pilooditeenuseid, ütles ettevõtte pressiesindaja Janis Vanags.

«Pilootidele konkurentsivõimelise palga maksmiseks ning reisijatele lisakulude tekitamise vältimiseks ostavad Euroopa ja muu maailma lennufirmad üldjuhul pilooditeenuseid sisse. Airbaltic kavatseb toimida sarnaselt, asutades sajaprotsendiliselt Air Balticule kuuluva pilooditeenuste tütarettevõtte, mis tagab ettevõttele vajalikud teenused,» selgitas Vanags.

Vanagsi sõnul töötab Airbalticus praegu piloote ligi 30 riigist. Loodav Aviation Crew Resources registreeriti Lätis ning selle maksud laekuvad Lätti.

«Niisuguse ärimudeli ettevalmistamist toetas rahvusvaheline konsultant ning riigi maksuamet ja rahandusministeerium on selle heaks kiitnud,» ütles Vanags.

Ärimudel vastab lisaks ka Air Balticu ümberstruktureerimisplaanidele, mis võimaldab viie aasta jooksul kokku hoida ligi 0,5 miljardit eurot, lisas Vanags. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles