Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi külastas ÜRO-d

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Myanmari (Birma) opositsioonijuht Aung San Suu Kyi koos IMFi juhi Christine Lagarde'iga (paremal).
Myanmari (Birma) opositsioonijuht Aung San Suu Kyi koos IMFi juhi Christine Lagarde'iga (paremal). Foto: SCANPIX

Birma opositsioonijuht Aung San Suu Kyi külastas eile ÜRO-d ja võttis vastu auhinna Atlandi Nõukogult.

Suu Kyi avaldas tunnustust «oma kolleegidele kodumaal, kelle nimesid maailm ei tunne».

«Need tundmatud sõdurid on palju suuremad kui minusugused, kes on tuntud ja kellele on nii palju auavaldusi osaks saanud,» lausus Birma demokraatiaikoon 2012. aasta Maailmakodaniku auhinda vastu võttes.

Auhinna andis New Yorgi Plaza hotellis pidulikul lõunal üle Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Christine Lagarde.

Kolmapäeval kohtus Suu Kyi Valges Majas USA presidendi Barack Obamaga. Tegemist oli Obama esimese kohtumisega Birma huntarežiimi ajal 15 aastat koduarestis veetnud ja 2010. aastal vabanenud Suu Kyiga.

Enne seda võeti Birma opositsioonijuht vastu ka kongressis, kus talle anti üle kongressi kuldmedal, mis ootas teda juba 2008. aastast.

Enne Atlandi Nõukogu auhinnatseremooniat külastas Suu Kyi ÜRO peakorterit ja kohtus maailmaorganisatsiooni peasekretäri Ban Ki-mooniga, kes meenutas, et nüüdne Birma opositsioonijuht töötas aastatel 1969-71 New Yorgis ÜRO peakorteris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles