Nobeli rahupreemia konverents lükati viisatüli tõttu edasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti usuliider dalai-laama.
Tiibeti usuliider dalai-laama. Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Aafrika Vabariigi suurimas linnas Johannesburgis toima pidanud rahukonverents lükatakse edasi, sest Pretoria ei soovinud dalai-laamale anda sissesõiduviisat.


Konverents pidi esialgsete plaanide kohaselt algama sel reedel ning keskenduma jalgpalli rollile võitluses rassismi ja ksenofoobiaga. Teiste Nobeli rahupreemia laureaatide seas pidi konverentsil osalema ka Tiibeti usuliider, kuid LAVi võimud ei andnud viimasele viisat, vahendas AFP.

Pretoria vastav otsus pahandas kohalikku peapiiskoppi ja Nobeli rahupreemia laureaati Desmond Tutut, kes lubas kohtumisel mitte osaleda.

LAVi võimud viitasid otsust põhjendades sellele, et dalai-laama visiit juhiks tähelepanu LAVilt Tiibeti teemadele. Välisagentuurides ilmunud teadete järgi ei soovi LAVi võimud, et miski rikuks 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles