Bronxi loomaaias materdas tiiger aedikusse tunginud külastajat

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bronxi loomaaia peasissepääs
Bronxi loomaaia peasissepääs Foto: SCANPIX

New Yorgis Bronxi loomaaias hüppas 25-aastane mees amuuri tiigrite aedikusse ja jäi pärast kohtumist 11-aastase Bashutaga napilt ellu.

David Villalobos kargas isase tiigri juurde loomaaia territooriumil külastajaid sõidutavast rongist eile kella 15 paiku, vahendas Daily News  

Uudisteagentuuri AP andmetel kaalub loomaaias kolm aastat elanud Bashuta 181 kilogrammi. Tiiger oli mehega omavahel kümmekond minutit, enne kui loomaaiatöötajad kaslase tulekustutusseadme abil ohvrist eemale peletasid.  

Villalobos sai raskeid vigastusi üle kogu keha. Päästeametnikud ei osanud öelda, kas haavad on pärit küüntest või hammastest.

Bashuta viidi tagasi kohta, kus ta tavaliselt öösiti puhkab ja ametnike kinnitusel teda magama ei panda. «Antud olukorras ei teinud tiiger midagi valesti,» selgitas loomaaia direktor Jim Breheny pressikonverentsil.

Haigla pressiesindaja sõnul oli Villalobose seisund ööl vastu tänast stabiilne, kuid perekonna palvel ei saa ta midagi rohkemat öelda.

USA meedia andmetel oli tegemist enesetapukatsega.

Sel aastal on juhtunud intsidente teisteski loomaaedades. Näiteks Kopenhaageni loomaaias tapsid tiigrid nende aedikusse tunginud võõra mehe. Rootsis tapsid hundid aga loomaaiatöötaja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles