Uuring: pooled lätlased on vähemalt kord aastas tõsiselt purjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres H

Pooled Läti tööealised elanikud joovad end vähemalt kord aastas tõsiselt purju, selgub haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse uuringust.

Kõigist küsitletud 15-64-aastastest lätlastest 50,6 protsenti tunnistas, et on tarbinud eelmise aasta jooksul vähemalt üks kord korraga rohkem kui 60 grammi absoluutset alkoholi, mida peetakse ohtlikuks määraks.

Ohtlikud joomisharjumused on meeste hulgas enam levinud kui naiste seas - meestest on viimase 12 kuu jooksul vähemalt kord seesuguse alkoholikoguseni jõudnud 62 protsenti, naistest vaid 26 protsenti.

Piirkonniti on alkoholiga riskeerimine sagedasem Ida-Lätis Latgales, Lääne-Lätis Kuramaal ja pealinnas Riias.

Uuringu läbiviijad rõhutavad aga, et ohtlikel joomisharjumustel ei ole seost inimese elukoha, rahvuse, hariduse ega sissetulekuga.

Võrdluses teiste riikidega on lätlaste joomisharjumused kõige sarnasemad Ukraina ja Suurbritannia elanike joomakommetega, mõnevõrra väiksemad on sarnasused Rootsi, Soome ja Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles