Münchenis algas 179. Oktoberfest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktoberfesti avapäev Münchenis.
Oktoberfesti avapäev Münchenis. Foto: SCANPIX

Saksamaal Münchenis algas täna maailma suurim õllepidu Oktoberfest..

Traditsioonilise hüüdega «O'zapft is» («Vaat on kraani saanud») avas Müncheni linnapea Christian Ude esimese vaadi ning täitis liitrise õllekannu, mille ulatas Baieri peaministrile Horst Seehoferile.

Kuusteist päeva kestvale õllepeole on oodata rohkem kui kuute miljonit külastajat üle kogu maailma. Neile on 26 hektari suurusele maa-alale üles seatud 35 hiiglaslikku õlletelki.

Esimene Oktoberfest korraldati 1810. aastal, et tähistada kroonprints Ludwigi (hilisem kuningas Ludwig I) abiellumist Saxe-Hildburghauseni printsessi Theresega.

202-aastase ajalooga üritus toimub 179. korda. Õllepidu jäi ära kahe koolerapuhangu, Napoleoni vägede invasiooni, kahe maailmasõja ning 1920. aastate hüperinflatsiooni ajal.

Tänavu tuleb külastajatel maksta liitrise õllekannu eest 9.10-9.50 eurot. Viimase aastakümne jooksul on õlle hind Oktoberfestil tõusnud 43 protsenti.

Oktoberfest kestab 7. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles