Video: NATO telekanali sari Eesti sõdureist Helmandis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal näitab NATO veebikanal

natochannel.tv

viieosalist sarja «Taking the Fight to the Taliban» (e.k «Võitluse Talibani juurde viimine» - toim), kus mässulistega võitlevad Lõuna-Afganistanis Helmandis teenivad Eesti kaitseväelased.


Esimeses osas kirjeldab NATO TV ajakirjanik Josh Fortune seda, kuidas sõjaväelased baasist vaenuliku piirkonna poole teele asuvad. Sõdurite sihiks on Nad Ali kandis asuv töökoda, millest saab järgmisteks päevadeks nende baas.

Operatsiooni eesmärgiks on lüüa Taliban tagasi, et piirkonnas saaks üle võtta Afganistani armee. Koos eestlastega tegutseb ka mitu Briti merejalaväelast. Peagi kõlavad ka esimesed lasud ning saabuvad teated esimestest tapetud ja haavatud Talibani võitlejatest.

Päikesetõusuks jõuab üksus töökoja juurde. Sissejuhatuseks uurib Estcoy 7 ülem major Raigo Paimla kohalikelt vaenlase tegevuse kohta selles piirkonnas. Samal ajal, kui sõjaväelased alustavad töökoja korrastamist, jõuab nendeni esimene ähvardussõnum selle kohta, et vaenlane on valmis ründama.

Info eestlaste saabumisest on jõudnud Talibanini ja valmistutakse vältimatuks lahinguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles