Kohus vabastas Rootsi karikaturisti mõrva arvatavad kavandajad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Vilks
Lars Vilks Foto: SCANPIX

Rootsi kohus mõistis reedel tõendite puudumise tõttu õigeks kolm meest, keda kahtlustati prohvet Muhamedi koerana kujutanud rootslasest karikaturisti Lars Vilksi mõrva kavandamises.

Küll aga mõistis kohus Somaalia ja Iraani päritolu kolmele kahtlusalusele Abdi Aziz Mahamudile, Salar Sami Mahmoodile ja Abdi Weli Mahmudile rahatrahvi keelatud relvade omamise eest, vahendas uudisteagentuur AFP.

Meestele vähemalt kolmeaastast vabaduskaotust nõudnud prokuröride sõnul soovisid mehed neilt ära võetud nugasid kasutada Vilksi tapmiseks. Kohtu hinnangul puuduvad selleks aga kindlad tõendid.

«Ma eeldasin, et nad mõistetakse õigeks,» ütles Vilks uudisteagentuurile TT, lisades, et selliste juhtumite puhul on süüdistajatel raske leida piisavalt tõendeid.

Kõik kolm vahistati mullu septembris politsei erioperatsiooni käigus. Samal ajal evakueeriti terrorismiohu tõttu ka Göteborgi kunstimessilt sadu inimesi.

Moslemeid solvanud Vilksi elu kallale on ka varem kiputud. 2010. aasta mais üritati süüdata kunstniku kodumaja ja talle tungiti kallale Uppsala Ülikooli ühes auditooriumis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles