Tšehhi politsei tabas arvatavad metanoolimürgitajad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Pribrami linna haigla palatisse, kus arstid üritavad 65-aastase metanoolimürgitusega patsiendi elu päästa.
Vaade Pribrami linna haigla palatisse, kus arstid üritavad 65-aastase metanoolimürgitusega patsiendi elu päästa. Foto: SCANPIX

Tšehhi politsei vahistas kaks isikut, keda kahtlustatakse seotuses hiljutise metanoolimürgituste lainega, mis on nõudnud praeguseks vähemalt 25 ohvrit.

Politsei väitel lasid kahtlusalused metanooli sisaldava salaalkoholi teadlikult turule.

«Meile on teada allikas ja see, kuidas alkohol turule jõudis,» ütles Tšehhi politseiülem Martin Červiček esmaspäeval ajakirjanikele.

Prokurör Roman Kafka sõnul on kahe isiku suhtes algatatud menetlus seoses «üldsuse ohtuseadmisega» ning süüdimõistmisel ähvardab neid 12-20 aasta pikkune vangistus.

Augusti lõpus või septembri algul «valmistasid kahtlusalused teadlikult mürgise segu metanoolist ja etanoolist ning andsid selle edasi alkoholimüüjale, olles teadlikud, et mürgisegu segatakse muu alkoholiga ning saadetakse turule», ütles prokurör.

Alates septembri algusest on Tšehhis surnud metanoolimürgitusse 25 inimest. Veel kümned on vajanud haiglaravi, neist mitme seisund on üliraske.

Metanoolimürgituste laine tõttu kehtestasid võimud 14. septembril kodumaisele kangele alkoholile müügikeelu, nädal hiljem järgnes ekspordikeeld.

Červičeki sõnul peab Tšehhi turul olema veel umbes 15 000 liitrit mürgijooki, mida politsei otsib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles