ERR.ee: Rasmusseni hinnangul peab EL suurendama oma panust Afganistanis

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Fogh Rasmussen tänasel pressikonverentsil.
Anders Fogh Rasmussen tänasel pressikonverentsil. Foto: Toomas Huik

Tallinnas viibinud Taani välisminister Anders Fogh Rasmussen on seisukohal, et Euroopa Liit peab suurendama oma panust Afganistani ülesehitustöös, teatas

ERR Uudised

.

«Afganistanis on vaja lisavägesid ja siinkohal tervitan ameeriklaste otsust neid sinna saata. Lisaks sellele peame suurendama pingutusi tsiviilülesehitustöös, leian, et Euroopa Liit peaks suurendama oma panust tsiviilalasesse ülesehitusse, sealhulgas Afganistani politseimissiooni,» ütles Rasmussen «Aktuaalsele kaamerale».

Rahvusvahelises meedias on Taani peaministrit peetud kõige tõenäolisemaks kandidaadiks NATO peasekretäri kohale, sest Jaap de Hoop Scheffer ametiaeg lõpeb 31. juulil, kuid seda küsimust keeldus Rasmussen kommenteerimast.

NATO peasekretäri amet on rahvusvaheliste kokkulepete järgi eurooplase käes, samas kui sõjaväe juht on Ameerika Ühendriikidest.

President Toomas Hendrik Ilves andis täna Rasmussenile üle talle Eesti iseseisvuspäeva eel annetatud Maarjamaa Risti I klassi teenetemärgi. Rasmussen pälvis autasu toetuse eest Eestile ja teistele Balti riikidele nende liitumisel Euroopa Liidu ja NATOga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles