Brown: Euroopa peab juhtima finantssüsteemi reformi

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown.
Ühendkuningriigi peaminister Gordon Brown. Foto: Reuters / Scanpix

Briti peaminister Gordon Brown rõhutas, et Euroopal on suurepärane eeldus näidata maailmale teed majanduskriisist välja ning et euroliit peab toetama karmide standardite kehtestamist finantssektoris.

Ühendkuningriigi peaministri Gordon Browni osavõtul arutati Londonis 2. aprillil aset leidva G20 kohtumise ettevalmistuste teemat, vahendas Euroopa Komisjoni pressiesindaja.

Brown märkis, et «hea ühiskond ja hea majandus peavad tuginema tugevatele väärtustele. Mitte turust tulenevatele väärtustele, vaid väärtustele, millele me turu rajame».

Browni sõnul on majanduslangusele vaja koordineeritult reageerida, tuleb laene hakata andma ning hoiduda protektsionismist.

Seejuures on ülioluline tihe koostöö USAga. Peaminister ütles lisaks, et Ida-Euroopa riike ei jäeta rasketel aegadel maha, vaid ollakse nende kõrval ja aidatakse neid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles