Poola pakub Via Baltica lõigule uut trassi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via Baltica.
Via Baltica. Foto: Henn Soodla

Poola keskkonnaminister pakkus täna Via Baltica looduskaitseala läbivale lõigule alternatiiviks välja uue trassi, teatas AFP.

Poola keskkonnaministri Maciej Nowocki sõnul on leitud Via Baltica Poola kirdeosas asuvat Rospuda orgu läbivale lõigule uus alternatiiv, mis on kavandatust küll paar kilomeetrit pikem, ent mille ehitamine läheb vähem maksma.

Nowocki sõnul pöördub Poola Euroopa Komisjoni poole palvega peatada meetmed, millega komisjon nõuab Poolalt kiirteelõigu ehitamise ettevalmistustööde peatamist.

Poola soovis ehitada Varssavit Helsingiga ühendava Via Baltica ühe lõigu, Augustowi ringtee, läbi riigi kirdeosas asuva Rospuda oru, mis on üks ainulaadseid rabaalasid Euroopas. Tegemist on ka maailma tähtsaima tarna-roolinnu pesitsusalaga.

Keskkonnaaktivistid on ehituse vastu protestinud, kuid paljud kohalikud toetavad kiirteed, kuna see kahandaks tihedat veokiliiklust läbi linnade.

Euroopa Komisjon pöördus 2007. aastal Euroopa Kohtu poole taotlusega nõuda Poolalt ettevalmistavate tööde peatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles