Venemaa võib osaleda Ukraina gaasivõrgustiku moderniseerimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina saab laenu Vene gaasi eest tasumiseks.
Ukraina saab laenu Vene gaasi eest tasumiseks. Foto: AFP / Scanpix

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko kinnitas täna, et esmaspäeval sõlmitud kokkulepe Ukraina gaasitranspordisüsteemi moderniseerimisest ei tähenda Venemaa väljatõrjumist protsessist.

«Ei ole vaja seda tõlgendada nii, et tehti midagi halba Venemaa suhtes. Venemaa võib osaleda, nagu kõik teised, investeerimisprojektides, võib osaleda rekonstrueerimises ja moderniseerimises,» ütles Tõmošenko Kiievis ajakirjanikele.

«Ent tahan veel kord toonitada: Ukraina fundamentaalne huvi energeetikavallas sai kaitse mitmeks kümnendiks,» sõnas ta. «Eile ei kaotanud Euroopa ega Venemaa, vaid lihtsalt Ukraina kaitses riiklikke huve, väärikalt ja selgelt, kaitses peamist gaasitransiidimagistraali.»

Ka Ukraina presidendi energeetikavolinik Bogdan Sokolovski kinnitas täna, et Venemaa on oodatud osalema Ukraina gaasitranspordisüsteemi moderniseerimises.

«Kahtlemata on Vene pool, spetsialistid ja ettevõtted oodatud osalejad selles protsessis... Ja ma olen veendunud selles, et Vene poolt kutsutakse selles projektis osalema,» osutas ta.

Ukraina, Euroopa Komisjon ja kolm rahvusvahelist panka allkirjastasid esmaspäeval Ukraina gaasivõrgustiku moderniseerist käsitleva koostöökava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles