Soome politsei avalikustab eilse lapseröövi tagamaid täna kell 14

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseiauto valguspaneel
Soome politseiauto valguspaneel Foto: Soome politseiamet

Soome politseinikud jätkavad koolilapse röövinud mehe ülekuulamist, avalikkusele jagatakse teavet täna kell 14.

Kotka lähedal Tavastilas eile aset leidnud lapserööv sai õnneliku lõpu, kui üles leiti 8-aastane tüdruk ja võeti kinni arvatav kurjategija, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Kymenlaakso politseinikud pidasid kella 18 paiku kinni Kotkast pärit mehe, keda kahtlustatakse lapse röövimises.

Tüdruk leiti üles kell 16.15 kodust 15 kilomeetri kaugusel. Ta oli füüsiliselt terve, kuid saadeti kindluse mõttes haiglasse kontrolli.

Laps teda röövinud meest ei tundnud. Politseinikud ütlesid Helsingin Sanomatele, et mees oli rääkinud tüdrukuga soome keeles.

Tüdruk sõitis eile rattaga koolist koju, kui ta ootamatult ühte  kaubikusse tõmmati. Intsident leidis aset Tavastila külas kell 12.50, kui laps oli jõudnud päris kodu lähedale. Kuna ta koju ei saabunud, võttis ema kohe ühendust politseiga.

Politseinikud alustasid laialdaste otsingutega, millesse kaasati kõik lähipiirkonna politseipatrullid.

Lapsel oli kaasas mobiiltelefon, mille abil pidas ta sidet ema ja hädaabikeskusega. Politsei teatel kasutati mobiiltelefoni positsioneerimissüsteemi, et teha kindlaks lapse asukoht.

Lapseröövist teatati piirivalvele, ka edastati piiripunktidesse kaubiku ja tüdruku tundemärgid.

Politseinikud uurivad juhtunut kui vabaduse võtmist. Süüdimõistmisel võib määrata vanglakaristuse, mille minimaalne pikkus on neli kuud ja maksimaalne neli aastat.

Praegu pole avaldatud ei inimröövi motiivi ega ülekuulamiste sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles