Kotka inimröövi tõttu saatsid vanemad oma lapsi koolimaja ukseni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kotka lähistel asuv Tavastila kool
Kotka lähistel asuv Tavastila kool Foto: Tavastila kool

Kotkas tõid osa eilsest lapseröövist murelikuks muutunud lapsevanemaid oma võsukese autoga koolimaja juurde, teised saatsid lapse isiklikult õppeasutuse territooriumini.

Tavastila kooli parkimisplatsil olnud lapsevanemad ütlesid, et tavaliselt nad lapsi autodega kooli ei too, kuid praegu on erandlik olukord, vahendas iltasanomat.fi.

Pärastlõunaks on tehtud plaan, mille järgi on vanemad teeäärtes valves ja nii näevad koduteele suunduvad lapsed turvalisi täiskasvanuid.

Oma lapsi kooli ja lasteaeda viinud Tiina Salonen rääkis, et arutas inimröövi teemat teiste lastevanematega.

Ka tuli tal see jutuks esimeses klassis õppiva lapsega, kuna tal tekkis kodus palju küsimusi. Saloneni sõnul mõjutas koduteel olnud 8-aastase tüdruku röövimine turvatunnet.

Lastevanemate sõnul oli kergenduseks politseinike teade arvatava kurjategija tabamisest. «Pani veidi mõtlema, et igasuguseid asju võib juhtuda. Polnud varem arvanudki, et Soomes midagi taolist juhtub,» rääkis Minna Ruhanen.

Koolipäeva alguses leppisid direktor ja õpetajad omavahel kokku, kuidas teemat õpilastega arutatakse.

Tavastila koolimaja, kus töötab ka eelkool, asub 20 kilomeetrit Kotkansaarist kirdes. Samal territooriumil asub Tavastila lasteaed ja raamatukogu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles