Kreekas toimub täna järjekordne üldstreik

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingulased täna Ateenas Kreeka parlamendi juures toimunud miitingul.
Ametiühingulased täna Ateenas Kreeka parlamendi juures toimunud miitingul. Foto: SCANPIX

Kreeka suurimate linnade tänavatel on täna tuhandeid inimesi, kes üleriigilise streigi raames avaldavad meelt valitsuse uute kärbete vastu.

Ateenas ja Thessalonikis avaldas meelt üle 30 000 inimese, tänavu juba kolmas üldstreik – esimene pärast uue valitsuse ametisse asumist juunis – häirib lennu- ja rongiliiklust ning suletud on avaliku sektori asutused, vahendas AFP.

«Oleme siin, et oma tuleviku eest võidelda,» ütles Ateenas protestinud 20-aastane juuratudeng Anastasia Teloni. «Kui midagi suurt ei juhtu, saab mul olema raske tööd leida ja korralikku elu elada.»

Paljud kauplused on oma vaateaknad kinni katnud, sest kardavad vägivalda, mis Kreeka demonstratsioonidel sageli puhkeb.

«Viimased kaks-kolm aastat oleme elanud uskumatu sotsiaalse katastroofi ajal,» ütles 56-aastane munitsipaaltööline Ilias Loizos. «Minu palka on kärbitud 50 protsenti. Mul on kaks last ja ma ei tea, kas mul homme töö alles on.»

Kreeka võimuliit üritab praegu jõuda kokkuleppele 11,5 miljardi euro suuruse kärpepaketi osas ning peab leidma veel kaks miljardit eurot maksutulu. Uued kasinusmeetmed mõjutavad tuhandeid riigiteenistujaid, kelle palka on viimase kahe aasta jooksul juba kuni 40 protsendi ulatuses vähendatud.

Tõenäoliselt tõstetakse ka pensioniiga 65-lt eluaastalt 67ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles