Kremli-kriitilisele Vene miljardärile esitati süüdistus huligaansuses

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader telesaatest, kus Aleksandr Lebedev (vasakul) Sergei Polonskit näkku lõi.
Kaader telesaatest, kus Aleksandr Lebedev (vasakul) Sergei Polonskit näkku lõi. Foto: SCANPIX

Vene võimud esitasid miljardärist meediamagnaat Aleksandr Lebedevile, kes mullu telesaates teist ärimeest näkku lõi, täna süüdistuse huligaansuses ning teda ähvardab viieaastane vangistus.

Tegemist on identse süüdistusega, milles mõisteti möödunud kuul süüdi punkansambli Pussy Rioti kolm liiget (usulisest, poliitilisest, rassilisest, rahvuslikust või ideoloogilisest vihast kantud huligaansus), kirjutas Reuters.

Lebedev lõi mullu septembris telekanali NTV saate salvestuse ajal näkku kinnisvaraarendajat Sergei Polonskit, põhjendades seda Polonski agressiivse ja ähvardava käitumisega.

52-aastasele ärimehele kuuluvad Suurbritannias ajalehed The Independent ja London Evening Standard ning kodumaal Kremli-kriitiline päevaleht Novaja Gazeta ja üks pank. Ajakiri Forbes hindas tema varandust märtsis 1,1 miljardile USA dollarile.

Lebedev on ise öelnud, et president Vladimir Putin kiusab teda taga poliitilistel põhjustel.

«Ta arvab, et ma olen opositsiooni rahastanud, seega ma rikkusin reeglit number üks – kui sul on raha, siis ei tohi sa poliitikasse sekkuda,» märkis Lebedev eile Reutersile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles