Putin kinkis Chavezele «Stalini koera»

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosnefti juht Igor Setšin koos Venezuela presidendi Hugo Chavezega (paremal) Caracases 26. septembril.
Rosnefti juht Igor Setšin koos Venezuela presidendi Hugo Chavezega (paremal) Caracases 26. septembril. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimri Putin kinkis Venezuela riigipeale Hugo Chavezele koera, mille tõu kohta ütlevad künoloogid «Stalini koer».

Tegelikkuses oli kingituseks 3-kuune vene must terjer, vahendas rbk.ru. Selle andis riigipea nimel Caracases üle naftafirma Rosneft juht Igor Setšin.

Uudisteportaali EFE andmetel leidis Chavez kutsikaga kiiresti ühise keele. Lähiajal otsustab riigipea, mis nime ta loomakesele annab.  

Vene must terjer aretati välja Nõukogude perioodil suuršnautseri, airedale terjeri, rottweileri ja njuufaundlandi koera ristamise tulemusel.  

Kohtumisel Setšiniga avaldas Chavez tänu Vene presidendile, kes aitas kaas Venezuela elamuprobleemide lahendamisele. Just Putin oli olnud see inimene, kes oli andnud talle idee massilisest elamuehitusest.   

Praegu ehitavad Vene spetsialistid 6000 korterit Fort Thune’i sõjaväelinnakusse. Oletatakse, et nende abil valmivad ka koolid, lasteaiad ja meditsiinikeskus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles