Moskva alustab uut võitlust hulkuvate koertega

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hulkuvad koerad Moskvas.
Hulkuvad koerad Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva keskkonnakaitseamet on välja kuulutanud hanke programmile, mille eesmärk on vähendada hulkuvate koerte arvu Venemaa pealinnas.

Moskvas on eri andmetel 30 000 kuni 100 000 hulkuvat koera ning uue, viie miljoni rubla (125 000 euro) suuruse hanke võitja peab «looma kontrollsüsteemi, mis vähendaks [koerte] negatiivset mõju taime- ja loomamaailmale, sealhulgas kaitse all olevatele liikidele,» vahendas RIA Novosti linnavalitsuse teadet.

Moskva pikaaegne hulkuvate koerte probleem pälvis hiljuti uuendatud tähelepanu, kui välja ilmusid vabakutselised koertekütid, kes puistasid linna parkidesse mürki, et koeri tappa.

Hulkuvad koerad koonduvad Moskvas sageli suurtesse karjadesse ja võivad olla äärmiselt agressiivsed, aeg-ajalt levitavad nad ka surmavaid haigusi, nagu marutaud.

Linnavõimud on varem teatanud, et kulutavad aastatel 2012-14 2,5 miljardit rubla (62,3 miljonit eurot) kodutute koerte probleemiga võitlemiseks, keskendudes nende steriliseerimisele ja viimisele varjupaikadesse.

Praegu viibib Moskva varjupaikades 12 500 koera. Mullu püüdis linn 8600 hulkuvat koera ja steriliseeris 7500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles