Strauss-Kahn pääses vägistamissüüdistustest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Prantsuse prokuratuur lõpetas uurimise, mis puudutas süüdistusi, nagu oleks Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn võtnud osa grupivägistamisest.

Lille´i prokuratuur uuris Belgia prostituudi väiteid, kelle sõnul sundisid 63-aastane Strauss-Kahn ja tema sõbrad teda 2010. aastal ühes Ühendriikides Washingtonis asuvas hotellis grupiseksile, vahendas uudisteagentuur AFP.

Hiljem tunnistas aga naine, et ta oli seksiga ise nõus ning mingit vägistamist ei toimunud, loobudes ühtlasi Strauss-Kahni vastu esitatud süüdistustest. See on ka põhjus, miks prokuratuur uurimise lõpetas.

Küll aga kahtlustatakse Strauss-Kahni endiselt kupeldamises, mees on seotust organiseeritud prostitutsioonivõrgustikuga eitanud.  

Prantsuse presidendiks kandideerida soovinud IMFi endise juhi paljulubav karjäär katkes aasta alguses, kui ta võeti New Yorgis vahi alla. Toateenija Nafissatou Diallo süüdistas Strauss-Kahni vägistamiskatses hotellisviidis.

Hiljem tunnistasid USA prokurörid Diallo ütlused ebausutavaks, kuid koju Prantsusmaale naasnud Strauss-Kahni tabas kohe uus skandaal, kui noor kirjanik Tristane Banon süüdistas teda vägistamises. Politsei tunnistas aga 2003. aastal toimunud võimaliku kuriteo aegunuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles