Prints Charlesi nelgikimbuga rünnanud riialanna pürib europarlamenti

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles.
Prints Charles. Foto: AFP / Scanpix

Kaheksa aasta eest Lätit külastanud Ühendkuningriigi troonipärijat lillekimbuga visanud neiu üritab Läti erakonna Kodumaa Eest kandidaadina Euroopa Parlamenti pääseda.


Interfaxi teatel on erakonna valimisnimekirjas 11 inimest, kusjuures briti troonipärija ründamise eest lilleterroristi hüüdnime teeninud Alina Lebedev on teisel kohal.

2001. aastal toimunud Ühendkuningriigi troonipärija visiidi ajal üritas toona 16-aastane Daugavpilsi koolitüdruk Vabadussamba juurde kogunenud rahvast tervitama tulnud Walesi printsi lüüa nelgikimbuga.

Natsionaalbolševike ideedest innustust saanud Lebedeva põhjendas oma teguviisi kui protesti Läti astumise vastu NATOsse, samuti polnud neiu rahul sõjategevusega Afganistanis.

Kuigi Lebedeva suhtes algatati kriminaalasi välisriigi ametiisiku elu ohtu seadmises, mille eest oleks teda süüdimõistmise korral oodanud kuni 15 aasta pikkune vanglakaristus, lõpetati see prints Charlesi palvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles