16 Rootsi meedikut said Jūrmala hotelli restoranis toidumürgituse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Läti kuurortlinna Jūrmala hotelli restoran ei hoidnud külmutatud kala vastavalt nõuetele, mille tõttu sai eelmisel nädalal toidumürgituse 16 Rootsi meditsiinitöötajat, ütles täna BNSile Läti toidu- ja veterinaariaameti (PVD) esindaja Ilze Meistere.

Tema sõnul näitasid Hotel Jūrmala SPAs rootslaste söödud võikalast võetud proovid suurenenud histamiinitaset.

PVD-le laekusid täna toiduohutuse, loomatervishoiu ja keskkonnainstituudi BIOR laborist ametlikud analüüsitulemused, mis kinnitasid kõrgemat histamiinitaset võikalas, mida rootsi meedikutele möödunud nädalal hotellis pakuti. Mitu meedikut haigestus vahetult pärast kala söömist.

Amet inspekteeris ka firmat, mis varustab hotelli restorani külmutatud kalatoodetega. Meistere ütles, et firma ladustatud kalavarudest võetud proovides oli histamiinitase normi piires, mis tähendab, et hooletus hoiustamises saab süüdistada mitte varustajat, vaid hotelli restorani.

«See leidis kinnitust ka hotelli restoranis läbi viidud inspektsiooni käigus,» ütles ta ja lisas, et kinnitust leidis asjaolu, mille kohaselt olid kalad üles sulatatud, seejärel uuesti külmutatud. «Lisaks puudusid toodetel vajalikud sildid ja parim enne kuupäevad.»

Amet otsustab 19. oktoobril Hotel Jūrmala SPA-le kohaldatava trahvi üle. Selle ajani eeldatakse hotelli restorani omanikelt puuduste likvideerimist.

Histamiin on kehaomane kemikaal, mis vabaneb kala lagunemisel ning võib põhjustada inimesel tugevat allergiat või mürgituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles