Iisraeli eriüksuslased lasid Eilati hotellis tule avanud ameeriklase maha

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli politseiautod Eilatis
Iisraeli politseiautod Eilatis Foto: SCANPIX

Iisraelis Eilatis asuvas Leonardo Club hotellis töötanud ameeriklane avas tule, tappes vähemalt ühe personali hulka kuulunud inimese ja sulges end seejärel kööki.

Terrorismivastane üksus lasi ameeriklase maha, vahendas The Jerusalem Post

Hotelli töötanud ameeriklane krabas hommikul turvatöötajalt relva ja hakkas tulistama. Intsidendis said kolm inimest šoki, neist kaks toimetati Joseftali meditsiinikeskusesse.  

Iisraeli raadio andmetel sai verine vahejuhtum alguse ameeriklase ja hotelli ühe töötaja vahel. Kui turvatöötaja üritas osapooli lahutada, haaras ameeriklane temalt relva ja hakkas tulistama. Hukkus 50ndates mees, kes samuti töötas köögis.

Pärast kööki varjumist peeti mehega läbirääkimisi ja ta kinnitas eriüksuslastele, et tal pole ühtegi pantvangi.

Umbes tund pärast intsidendi algust tekkis tulevahetus terrorismivastase üksuse sõdurite ja köögis redutava mehe vahel, mis lõppes ameeriklase hukkumisega. Ükski eriüksuslane viga ei saanud.

Eilati omavalitsuse pressiesindaja Dana Zinati rääkis Iisraeli telekanalile Channel 2, et tulistajaks oli Ameerika Ühendriikides elav juudi rahvuses 20ndates mees, kes oli tulnud Iisraeli seoses tööprogrammiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles