Rogozin nahutas NATOt

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin.
Dmitri Rogozin. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene Föderatsiooni alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin ütles täna, et Venemaa pole langetanud otsust, kas taastada ebasõbraliku alliansiga Gruusia sõja tõttu katkenud sidemed.


«Venemaa pole veel otsustanud, kas taastada täiemahulist koostööd NATOga, eelkõige mis puudutab sõjalist koostööd,» ütles Rogozin täna Moskvas antud pressikonverentsil, vahendas Interfax.

Märtsi alguses jõudsid NATO diplomaadid kokkuleppele, et mullu augustis Venemaa sissetungi tõttu Gruusiasse külmutatud suhted tuleb taastada.

NATO-Vene Nõukogu töö katkes augustis, kuid uuesti peaksid selle liikmed kogunema pärast alliansi 3.-4. aprillil toimvuat tippkohtumist.

Eile teatas Rogozin telekanalile NTV antud usutluses, et NATO poliitika Venemaa suhtes on vaenulik ja nimetas allianssi ebasõbralikuks organisatsiooniks. Rogozini sõnul on just sel põhjusel Moskva vastu Ukraina jõupingutustele liituda lääne poliitiliste ja julgeolekustruktuuridega, eeskätt NATOga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles