Iisrael katsetas edukalt raketikilpi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisrael katsetas edukalt raketikilpi.
Iisrael katsetas edukalt raketikilpi. Foto: AFP / Scanpix

Iisrael katsetas kõrgtehnoloogilist raketikaitsesüsteemi, mille eesmärk on kaitsta tsiviilisikuid juudiriigi suunas välja lastud rakettide eest.


Iisraeli kaitseministeeriumi avalduses kinnitatakse, et Raudkupli-nimelise raketikilbi väljatöötamine kulgeb plaanipäraselt ja see peaks valmima järgmise aasta jooksul, vahendas uudisteagentuur AP.

Tegemist on süsteemiga, mis peaks Iisraeli elanikke kaitsma Palestiina islamistliku äärmusrühmituse Hamas ja Liibanoni lõunaosas tegutsevate šiiitide organisatsiooni Hezbollah rakettide eest.

Ministeeriumi teatel sai raketikaitsesüsteem selle nädala katsetuste käigus edukalt hakkama selliste rakettidega, nagu islamistid juudiriigi pihta tulistavad. Süsteemi üksikasju ministeerium kommenteerida ei soovinud, kuid vihjas, et tegemist on olulise verstapostiga, et kaitsta neid inimesi, kes elavad rakettide laskeulatuses.

Raketikilbi maksumus on umbes 200 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles