Itaalia sai oma «Josef Fritzli»

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amstetteni koletis Josef Fritzl peab ülejäänud elupäevad veetma trellide taga
Amstetteni koletis Josef Fritzl peab ülejäänud elupäevad veetma trellide taga Foto: Reuters / Scanpix

Itaalia politsei võttis kinni 63-aastase mehe, keda kahtlustatakse oma tütrelt vabaduse võtmises ja vägistamises 25 aasta jooksul.


Torinost pärit mees õhutas seksuaalkuritegudele oletatavalt ka oma 40-aastast poega, kelle politsei samuti kinni pidas, vahendas AFP. Noorem mees oli väidetavalt seksuaalvahekorras oma nelja tütrega.

La Repubblica andmetel hakkas vanavara müügiga tegelev mees oma praeguseks 34-aastast tütart vägistama siis, kui viimane oli alles üheksa aasta vanune.

Kohalikus meedias Lauraks nimetatud tütar ei tohtinud kodust ilma isata lahkuda ja veetis kõik päevad pimedas luku taga. Ajalehe andmetel jättis ta 13-aastaselt olude sunnil ka koolis käimise pooleli.

Isa ärgitas oma tegusid järele tegema ka poega. Nooremat meest kahtlustatakse lisaks õele ka oma nelja tütre vägistamistes ja väärkohtlemises. Tütred on praegu 6-, 8-, 12- ja 20-aastased.

Politsei alustas uurimist oktoobris, kui Laura kaebas politseile oma venna pärast, kes olevat teda kaks nädalat kinni hoidnud ja vägistanud pärast seda, kui naine oli oma isa juurest jalga lasknud. Kõik viis ohvrit on psühholoogide järelevalve all.

Itaalia meedia hakkas meest kohe võrdlema Austria Amstetteni keldrikoletise Josef Fritzliga, kes vastavalt kohtu otsusele peab ülejäänud elupäevad istuma trellide taga. Fritzl lukustas oma äsja täisealiseks saanud tütre Elisabethi selleks eraldi ehitatud keldriruumidesse 1984. aasta augustis ning hoidis teda seal muust maailmast eraldatuna luku taga kuni 2008. aasta märtsini, mil avalikkus sellest viimaks teada sai.

Isa ja tütre suhtest sündis seitse last, neist üks suri beebina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles